20 Mart 2014 Perşembe



SOFRADAKİ GÜZELLİK SIRLARI..

Maydanozu tek başına yemekten hoşlanmıyorsanız; yeşil salatalara, soslara ya da taze sıkılmış meyve sularının içine ekleyebilirsiniz. Nefis bir sabah kahvaltısı için bir demet iyi yıkanmış maydanozun üzerine bir limonunun suyunu sıkın ve yanında beyaz peynir tüketin.
Güneşte olgunlaşıp kırmızı rengini alan domates; cildimiz için zararlı güneş ışınlarına karşı mükemmel koruma sağlar! İçeriğindeki likopen sayesinde serbest radikallerle savaşır. Yüksek oranda C vitamini içerir ki bu hem vücudunuzu hem cildinizi koruma altına aldığınız anlamına gelir.
Sarımsağı çiğ olarak tüketmek istediğinizde mutlaka rendeleyin ya da doğrayın çünkü bu sayede sarımsağın içeriğindeki özler aktif hale gelecek, doğrudan antioksidanların vücuda girmesini ve kısa sürede etki göstermesini sağlayacaktır.
Elbette çiğ sarımsak yemek, ağız kokusuna neden olup sizi zor durumda bırakabilir ama MSN Kadın’ın bu konuda da pratik bir önerisi var: maydanoz çiğnemek! Maydanoz, içeriğindeki klorofil sayesinde iyi bir nefes tazeleyicidir ve mideyi ferahlatır. Sofranızdaki güzellik sırrı sarımsağı; et, balık, tavuk yemeklerine, salata ve soslara ilave ederek tüketebilirsiniz. Sarımsak; saçlarınızın da güçlenmesini sağlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder